[ MENU DODATKOWE ]


Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

Cukry w kuchni i pracowni chemicznej

Opis: Celem warsztatów jest pokazanie wszystkim uczniom jakie reakcje zachodzą pomiędzy cukrami. Proste próby chemiczne z użyciem napojów zawierajacych substancje słodzące pozwolą na bardziej świadomą konsumpcję napoi. Warsztaty mają również na celu przełamanie niechęci młodzieży do chemii jako nauki trudnej i niezrozumiałej. Mamy nadzieję, ze wykonane doświadczenia sprawią, ze postrzeganie uczniów chemii zmieni się diametralnie.

 

 

Prowadzący: Jadwiga Stachowicz

 

Liczba osób:  34

Lokalizacja:  Uczelnia

Czas trwania: 45-60 min

Forma: zajęcia w laboratorium

Uwagi: Zajęcia mogą odbywać się na pracowni chemicznej, kiedy nie ma ćwiczeń przewidzianych harmonogramem studiów.

« wstecz