Menu
 
 

Aktualności

26.02.2020

Islandia – kraina ognia i lodu, to samo w sobie brzmi jak wybuchowa mieszanka. A co jeśli szefem kuchni w hotelu na Islandii jest Marokańczyk?

 

 

 

 

Właściciele Hotelu Siglunes [WWW]   i szef kuchni potrzebują pomocy przy obsłudze swoich gości. To doskonała okazja by studenci Turystyki i Rekreacji lub Gastronomii i Sztuki Kulinarnej; Dietetyki; Technologii Żywności i Żywienia Człowieka spędzili wakacje razem z programem Erasmus+, by w praktyce wykorzystać wiedzę, jaką zdobyli podczas roku akademickiego.

 

 

 

Plusy:

  • Hotel znajduje się w przewodniku Michelin
  • Szef kuchni jest specjalistą od marokańskich smaków i przypraw od ponad 100lat! (nie, nie żyje wiecznie, handel przyprawami to tradycja rodzinna)
  • Darmowe zakwaterowanie i wyżywienie
  • Dodatkowe kieszonkowe od właścicieli hotelu (ok. 500euro)
  • Marokańska filozofia na wyciągnięcie ręki
  • Fiordy i magia Islandii

Minus:

  • Trzeba zrobić pierwszy krok - zgłosić się do biura Erasmus i wypełnić dokumenty

 

 

Sam widzisz, że bilans wychodzi zdecydowanie na plus! A do tego wszystkiego jeszcze dofinansowanie z programu ERASMUS+ 

Rekrutacja na praktyki lato 2020 trwa do 31 marca 2020 roku


« wstecz