[ MENU DODATKOWE ]


Relacje z wydarzeń

31.05.2017foodscience

 

W dniach 16-18 maja 2017 roku na Słowackim Uniwersytecie Rolniczym w Nitrze odbyła się XII Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. „Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs”, podczas której pracownik naukowy naszej Uczelni dr hab. Bartosz Sołowiej (Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii), zdobył I miejsce za najlepszą prezentację pt. „Physicochemical properties of high-protein reduced-fat processed cheese analogues for sportsmen and physically active people”. 

 

 

 

 

Konferencja obejmowała 4 główne bloki tematyczne: Biotechnology and Molecular Biology, Food Processing and Technology, Security and Food Policy, Food Design and Innovation. W ramach bloku „Food Design and Innovation”, podczas swojej prezentacji, dr hab. Bartosz Sołowiej przedstawił możliwość wykorzystania białek jako zamienników tłuszczu w projektowaniu żywności dla sportowców oraz osób aktywnych fizycznie na przykładzie analogów serów topionych.

 

Serdecznie gratulujemy!

 

 

 

 


« wstecz