Wydział
01
02
03
04
Kierunek technologia żywności i żywienie człowieka uzyskał wsparcie z projektu UE "Kształcenie na potrzeby branż kluczowych"
Nowy projekt na Wydziale pt. „Silent science, czyli koleżeńskie strefy zespołowej nauki i wypoczynku”
Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr Pauliny Małgorzaty Jedut
Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Doroty Teterycz
Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Anny Jańczuk-Grabowskiej
Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr Magdaleny Szydłowskiej-Tutaj
Prestiżowe stypendium Fundacji Dekaban dla dr hab. Moniki Sujki, prof. uczelni
Drożdże probiotyczne jako składnik żywności funkcjonalnej. Cykl: “Poznaj świat nauk o żywności”
W zdrowym ciele… bifidobakterie. Cykl: „Poznaj świat nauki o żywności”
Pracownicy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie zbadają sery typu oscypek we współpracy z naukowcami ze Słowacji
Wspólny projekt badawczy z naukowcami z Medizinische Universität Graz otrzymał dofinansowanie NAWA
Cykl „Poznaj świat nauki o żywności” ma na celu przybliżenie wiedzy z zakresu żywności i poznanie ukrytego w niej bogactwa zdrowotnego. Zapraszamy do śledzenia cotygodniowych artykułów przygotowanych przez naukowców z Naszego Wydziału.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76