foodscience logo Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii UP Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

• gastronomia i sztuka kulinarna • technologia żywności i żywienie człowieka
biotechnologia dietetyka żywienie człowieka i dietetyka

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76
[ Dziekanat ]




Katedra Biotechnologii, Żywienia Człowieka i Towaroznawstwa Żywności

20-704 Lublin, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 34 00, fax +48 81 462 34 00
Kierownik: prof. dr hab. Zdzisław Targoński, prof. zw.
tel. +48 81 462 34 00

Jednostki podległe

Profesorowie zwyczajni

  • prof. dr hab. Stanisław Mleko, prof. zwycz. , tel. +48 81 462 33 47
    e-mail: dairywhey@tlen.pl, www / Zakład Technologii Mleka i Hydrokoloidów
  • prof. dr hab. Ewa Solarska, prof. zw. , tel. +48 81 462 33 58
    / Pracownia Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego

Adiunkci

  • dr hab. Paweł Glibowski, adiunkt, tel. +48 81 462 33 49
    , www / Zakład Technologii Mleka i Hydrokoloidów
  • dr Piotr Janas, adiunkt, tel. +48 81 462 33 60
    e-mail: piojan2@wp.pl
  • dr Monika Kordowska-Wiater, adiunkt, tel. +48 81 462 33 57
  • dr Adam Kuzdraliński, adiunkt, tel. +48 81 462 33 66
    , www
  • dr Agnieszka Malik, adiunkt, tel. +48 81 462 33 56
  • dr Jarosław Mazurkiewicz, adiunkt, tel. +48 81 462 33 55
    / Pracownia Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego
  • dr Maciej Nastaj, adiunkt, tel. +48 81 462 33 50
    e-mail: mnasty@o2.pl, www / Zakład Technologii Mleka i Hydrokoloidów
  • dr Jacek Pielecki, adiunkt, tel. +48 81 462 33 60
    e-mail: sq8jis@o2.pl
  • dr Magdalena Polak-Berecka, adiunkt, tel. +48 81 462 33 56
    e-mail: 3mj@wp.pl
  • dr Monika Pytka, adiunkt, tel. +48 81 462 33 57
  • dr Bartosz Sołowiej, adiunkt, tel. +48 81 462 33 48
    , www / Zakład Technologii Mleka i Hydrokoloidów
  • dr Anna Stój, adiunkt, tel. +48 81 462 33 80
  • dr hab. Dominik Szwajgier, adiunkt, tel. +48 81 462 33 68
    , www
  • dr Kenneth Udeh, adiunkt, tel. +48 81 462 33 65
    e-mail: kennudeh@hotmail.com
  • dr Adam Waśko, adiunkt, tel. +48 81 462 33 55
    e-mail: awaskol@tlen.pl
  • dr Marta Wesołowska-Trojanowska, adiunkt, tel. +48 81 462 33 80

Asystenci

  • mgr inż. Kamila Borowiec, asystent, tel. +48 81 462 34 01
    e-mail: kamila.miazga@gmail.com
  • dr Tomasz Czernecki, asystent, tel. +48 81 462 33 68
    e-mail: tomasz.czernecki@gmail.com, www
  • mgr Piotr Jarocki, asystent, tel. +48 81 462 33 51
    e-mail: piotr.jarocki@wp.pl
  • mgr Marcin Podleśny, asystent, tel. +48 81 462 33 51
    e-mail: marpod@o2.pl
  • dr Bożena Sosnowska, asystent, tel. +48 81 462 34 01
    / Pracownia Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego
  • mgr inż. Anna Wlazły, asystent, tel. +48 81 462 34 01
    e-mail: a.wlazly75@wp.pl

Wykładowcy

  • dr Danuta Kulpa, starszy wykładowca, tel. +48 81 462 33 64

Pozostali pracownicy

  • mgr inż. Monika Czernecka, starszy technik, tel. +48 81 462 33 85
    e-mail: eiwodas@tlen.pl
  • mgr inż. Beata Domżał, specjalista naukowo - techniczny, tel. +48 81 462 33 89
    / Zakład Technologii Mleka i Hydrokoloidów
  • dr Halina Filipiuk, st. specjalista nauk.-tech., tel. +48 81 462 34 00
  • mgr inż. Agnieszka Glibowska, st. technik, tel. +48 81 462 33 63
    e-mail: agnieszkaglibowska@wp.pl
  • mgr inż. Elwira Komoń, starszy technik, tel. +48 81 462 33 52
    e-mail: elwira.komon@o2.pl
  • mgr inż. Jagoda Marchewka, starszy technik
  • mgr inż. Jan Morlewski, specjalista , tel. +48 81 462 33 94
  • mgr Anna Nowak, specjalista, tel. +48 81 462 33 63
    e-mail: akolacz@autograf.pl
  • mgr Agnieszka Pałka, st. technik, tel. +48 81 462 33 66 / Pracownia Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego
  • mgr Eliza Potocka, st.technik, tel. 81-462-33-61
    e-mail: elizapotocka@wp.pl / Pracownia Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego
  • mgr inż. Jadwiga Strzalińska, specjalista, tel. +48 81 462 33 94
    e-mail: jatom1@wp.pl

Doktoranci

  • mgr inż. Elwira Komoń, doktorant, tel. +48 81 462 33 52
    e-mail: elwira.komon@o2.pl
  • mgr inż. Sylwia Kowalczyk, doktorant, tel. +48 81 46 23 361
  • mgr inż. Marzena Marzec, doktorant, tel. +48 81 462 33 61 / Pracownia Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego
  • mgr inż. Michał Pałys, doktorant, tel. +48 81 462 33 46
    e-mail: michal.palys@gmail.com
  • mgr inż. Izabela Podgórska, doktorant
  • mgr inż. Anna Próchniak, doktorant, tel. +48 81 462 33 61
    e-mail: aniaprochniak@poczta.fm
  • mgr inż. Monika Wójcik, doktorant