foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




Dydaktyka

« wstecz

Pracownicy Katedry prowadzą wykłady i ćwiczenia laboratoryjne na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych z następujących przedmiotów:

  • Chemia - dla studentów Wydziału Agrobioinżynierii, Wydziału Inżynierii Produkcji, Wydziału Ogrodniczego, Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii;
  • Chemia nieorganiczna i fizyczna oraz chemia organiczna - dla studentów Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt;
  • Inżynieria procesowa - dla studentów Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt, kierunek Ochrona Środowiska Rolniczego;
  • Towaroznawstwo produktów ogrodniczych - dla studentów Wydziału Agrobioinżynierii, kierunek Towaroznawstwo;
  • Towaroznawstwo artykułów przemysłowych - dla studentów Wydziału Agrobioinżynierii, kierunek Towaroznawstwo;
  • Ocena i kształtowanie jakości żywności - dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka;
  • Dodatki do żywności - dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka;
  • Suplementy diety - dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka;
  • Metodologia badań - dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka;
  • Seminarium dyplomowe - dla studentów wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.